1. Fogadd el önmagad – Tanulságos Dinókalandok magyarázó

Megjelent a Tanulságos Dinókalandok mesekönyv, melyben a gyönyörűen illusztrált oldalakon örökérvényű tanulságokat feldolgozó történetek fejlesztik a gyermekeket. Dinós mesekönyv gyerekeknek csak jó lehet, hát még ha tanít is!

A tanulságos, dinós estimeséket olvasás után azonban érdemes lehet átbeszélni a gyerekekkel. Ebben szeretnék egy kis segítséget nyújtani a szülőknek / nagyszülőknek ezzel a posztsorozattal. Nemcsak egy iránytűt adok az adott történethez, hanem esetenként egyéb fun-facteket is megosztok annak keletkezéséről és személyes érintettségéről. Bízok benne, hogy hasznos lesz!

A probléma és az enyhítése

Az első történet arra tanít, hogy fogadd el önmagadat és a fizikai adottságaidat. Lehetsz alacsony, magas, vékonyabb vagy teltebb alkatú, világosabb vagy sötétebb bőrű, vannak dolgok, amiken bármennyire is szeretnél, nem tudsz változtatni. Viszont nem is biztos, hogy kell változtatnod.

A gyerekek többnyire egészen addig jól érzik magukat a bőrükben, amíg el nem kezdik piszkálni őket a társaik (vagy rosszabb esetben hozzátartozóik) vélt, vagy valós adottságaik miatt. Ekkor tudatosul bennük az, ami miatt máshogy fognak magukra nézni. Viszont ha elfogadod, hogy kicsit másabb vagy, akkor máris legyőztél egy saját magad által felállított akadályt.

De hogyan is tudsz segíteni a gyermekeden, ha látod, hogy érintett a kérdéskörben?

  • Teremts egy biztonságos környezetet, ahol a gyermeked kényelmesen megoszthatja veled gondolatait és érzéseit. Tudasd vele, hogy ott vagy és meghallgatod őt minden ítélkezés nélkül.
  • Tanítsd meg a gyermekednek, hogy az emberek sokfélék lehetnek, és a különbségeknek haszna és szépsége is van. Segíts neki megérteni, hogy a világot az egyedi tulajdonságok csak gazdagítják.
  • Koncentrálj a gyermek erősségeire és pozitív tulajdonságaira. Segíts neki felismerni egyedi tehetségét és képességeit, és bátorítsd őt, hogy legyen büszke arra, ami őt különlegessé teszi.
  • Légy pozitív példakép azzal, hogy megmutatod az öntudatosságot és az önelfogadást. A gyermekek gyakran azáltal tanulnak, hogy megfigyelik a szüleik hozzáállását és viselkedését.
  • Ha a gyermeked komolyan küzd az „átlagostól való eltérés” érzéseivel, fontold meg egy gyermekpszichológus vagy tanácsadó segítségét. Egy szakember speciális támogatást és megküzdési stratégiákat tud nyújtani.

A felszín és ami alatta van

Egy szemfüles estimese hallgató a történet után felvetette anyukájának, hogy az illusztráción a két dinó ugyanakkora méretű, Marci, a főhős, nem is tűnik kisebbnek. Ennek a kulcsa a fent már említett „vélt vagy valós adottság”. Sokszor a gyerekek (és nem csak a gyerekek) elhiszik azt, amit a környezetük rájuk aggat. „Nem vagyok olyan szép”, „Nem vagyok elég vékony”, stb.. A történet mélysége, hogy Marci, az átlagosnál alacsonyabb dinó fiú, valójában csak a saját fejében volt alacsonyabb a többi dinónál, a valóságban korának teljesen megfelelő magassága volt.

Tanulságos Dinókalandok - Fogadd el önmagad

Hasznosnak találtad a cikket? Kövess be minket Facebook-on és Instagram-on is, mert a többi történet elemzéséről azokon fogsz tudni értesülni.

Hasznos volt a bejegyzés? Értékeld!
[Összesen: 4 Átlag: 5]

Ha még nincs meg a mesekönyv szerezd be most!

Tanulságos Dinókalandok mesekönyv

(11 vásárlói értékelés)
Original price was: 5.199Ft.Current price is: 4.999Ft.

Megjelent a Tanulságos Dinókalandok mesekönyv! Csodaszép, képregény minőségű, teljes oldalas illusztrációk 41 különböző modern és hagyományos tanulság 94 oldalon keresztül 41 rövid történet, egyszerűen érthető megfogalmazással Különálló történetek, de egy közös dinók lakta univerzum Minőségi puha kötés Nemcsak a gyerekek fogják ragyogó szemekkel csodálni a könyv mesés világát, hanem a szülők is elégedettek lesznek az…

Készleten

Category: